KEAS storitve d.o.o.

bna-v

ENOTA ENA

Enota ENA (Enhanced Note Acceptor) omogoča direktni polog denarja na bančnem avtomatu. Podpirata jo večfunkcijska bančna avtomata: Opteva 720 in 760.

Posebnost enote ENA je, da sprejme bankovce in jih shrani v posebno kaseto, iz katere ne izplačuje. Tako ima banka priložnost, da dodatno preveri bankovce, preden jih vrne v obtok.

Kako deluje

Uporabnik v enoto vstavi v svežnju do 50 bankovcev, ki so lahko različnih nominalnih vrednosti in različno obrnjeni. BA hitro preveri in prešteje bankovce in v potrditev na ekranu prikaže podrobnosti pologa. Bankovci so shranjeni v zavarovanem prostoru in so vrnjeni uporabniku, če ta transakcijo prekine. Uporabnik ima možnost dodatnega pologa. Na izpisanem potrdilu dobi natančno specifikacijo pologa.

Prednosti

  • zmogljivost – enota ima depozitno kapaciteto 3.500 bankovcev;
  • zanesljivost – enota zazna ponarejene in poškodovane bankovce kot npr. bankovce z luknjami, raztrganinami in prepognjenimi vogali;
  • varnost – sef v obliki črke L omogoča dostop do transportne poti, ne da bi ga odprli, tako da so bankovci shranjeni v posebnem, varnem zbiralniku;
  • ustreznost – enota je v skladu s predpisi Evropske centralne banke in certificirana na Bankartu.
logo

KEAS storitve d.o.o., Šentviška ulica 7, 1000 Ljubljana, telefon: 040 800 088, e-naslov: info@keas.si