KEAS storitve d.o.o.
idmbd

IDMBD – BULK DOCUMENT INTELLIGENT DEPOSITORY MODULE

Enota za hitro plačevanje UPN je enota na bančnih avtomatih, ki omogoča plačilo do 30 UPN hkrati. Potrdilo o plačilu se natisne na hrbtno stran UPN.

Enota IDMBD za hitro plačilo UPN je naslednja generacija enote za direktno plačevanje univerzalnih plačilnih nalogov na bančnem avtomatu. Naše podjetje je bilo prvo v Sloveniji, ki je v letu 2006 s podjetjem Bankart podprlo to storitev. Plačilo večjega števila UPN je bilo mogoče izvesti le z vstavitvijo vsakega posebej, enega za drugim. Novost pri tej naprednejši enoti je ta, da sprejme in obdela do 30 nalogov naenkrat in s tem občutno skrajša čas transakcije.

Kako deluje
Uporabnik v enoto vstavi do 30 UPN. Enota jih prebere in izpiše zneske ter vsoto le-teh na zaslon. Po potrditvi se takoj bremeni uporabnikov račun. Za zneske posameznih nalogov BA izpiše potrdilo o opravljenem plačilu na hrbtnem delu naloga, hkrati pa izda tudi eno potrdilo za vsa opravljena plačila.

Prednosti
  • prihranek denarja – stroški plačila nalogov na BA so nižji kot za plačila na bančnem okencu;
  • prihranek časa – sprejem do 30 nalogov naenkrat, ki jih obdela skupaj, kar občutno skrajša čas transakcije in poveča razpoložljivost BA.

Na voljo sta zloženka in primer potrdila: zlozenka primer potrdila

logo

KEAS storitve d.o.o., Šentviška ulica 7, 1000 Ljubljana, telefon: 040 800 088, e-naslov: info@keas.si